Ευρώπη

Γιαννάκης: «Με τον κόσμο μας έως το τέλος»

Συγκέντρωση και προσοχή ζητεί από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εν όψει της πρώτης αναμέτρησης με την Πρόκομ, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ (22:00, ΣΚΑΪ). Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θέλει τη συμπαράσταση του κόσμου και δεν κρύβει πως κοινή φιλοδοξία αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Κάθε ματς ξεχωριστά».

Συγκέντρωση και προσοχή ζητεί από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εν όψει της πρώτης αναμέτρησης με την Πρόκομ, για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ (22:00, ΣΚΑΪ). Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θέλει τη συμπαράσταση του κόσμου και δεν κρύβει πως κοινή φιλοδοξία αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Παρόλο που το όνομα του αντιπάλου δεν λέει πολλά, η Πρόκομ είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν παίξει εξαιρετικά μέχρι τώρα στη διοργάνωση, έφτασαν μέχρι εδώ και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στη σειρά. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά αυτό δεν μας εξασφαλίζει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Κλειδί θα είναι και πάλι η συγκέντρωση, προκειμένου να επιβάλουμε το ρυθμό μας στο παιχνίδι και να έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου μας, που είναι πάντα κοντά μας και όλοι μαζί έχουμε την ίδια πρόκληση, να φτάσουμε ώς το τέλος», τόνισε ο «δράκος».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, τόνισε: «Η Πρόκομ είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν το φάιναλ φορ. Η εμπειρία μου από επτά συνεχείς παρουσίες σε φάιναλ φορ μού λέει πως οι προημιτελικές σειρές είναι ‘πονηρές’, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει. Η Πρόκομ δεν έχει πίεση, γιατί ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, και θα κάνει το παιχνίδι της. Είναι μία καλή ομάδα, με καλούς σουτέρ και παίκτες που μπορούν να τρέξουν, γι’αυτό είναι επικίνδυνη. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι καθοριστικό σε μία τέτοια σειρά αγώνων. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, πρέπει να το υπερασπιστούμε και να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τη σειρά το συντομότερο δυνατό».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος συμπλήρωσε πως: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι μία αρκετά περίεργη ομάδα η Πρόκομ. Παίζουν με έναν παράξενο τρόπο και δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις, αφού σουτάρουν συνέχεια και τρέχουν στον αιφνιδιασμό κάπως άναρχα. Ο Γουντς έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από ό,τι είχε όταν έπαιζε εδώ. Στην Πρόκομ είναι ο απόλυτος ηγέτης και παίζει κάπως διαφορετικά. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε και αυτόν, όπως και όλη τη λειτουργία της Πρόκομ. Προφανώς, την υποτίμησαν κάποιες ομάδες και τώρα βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να την υποτιμήσουμε, αλλά να την περιορίσουμε. Σε θεωρητικό επίπεδο, κοιτάμε το 3-0. Όμως, δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει από τον πρώτο αγώνα να είμαστε δυνατοί. Είναι το πιο σημαντικό ματς. Αυτό θα δείξει, αν μπορούμε να κάνουμε το 3-0».

Ο Λίνας Κλέιζα επισήμανε πως: «Μεγάλα παιχνίδια έχουμε δώσει από το ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρωλίγκα και για αυτά τα σημαντικά παιχνίδια έχουμε προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό. Η Πρόκομ είναι μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα, παίζουν πολύ γρήγορο και ατομικό μπάσκετ, αλλά μπορούμε να τους κερδίσουμε. Εμείς δεν πηγαίνουμε για εύκολες νίκες. Δεν περιμένουμε πως η σειρά των παιχνιδιών θα είναι εύκολη. Είμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν το φάιναλ-φορ, όποια ομάδα βρίσκεται στα προημιτελικά είναι καλή ομάδα και όλες παίζουν εξαιρετικά. Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες σαν και αυτές, θα πρέπει να ξεκινήσεις δυνατά από την αρχή. Δεν θα πρέπει σε κανένα σημείο να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση. Αν τους δώσουμε ευκαιρίες να δοκιμάσουν μακρινά σουτ, θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε. Πιστεύω πως η άμυνά μας θα είναι το "κλειδί" του αγώνα.

Είμαστε γενικά σε καλή κατάσταση και τη σωστή στιγμή. Τελειώσαμε ως πρώτοι στον όμιλο στη φάση του Top-16, παίζουμε καλό μπάσκετ και έχουμε, επίσης, το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, που μας δίνει αβαντάζ. Όσον αφορά την κατάσταση της ομάδας, όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει και όλοι είμαστε, πλέον, υγιείς. Τι άλλο περισσότερο να ζητήσεις»;

Στα καθαρά αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκολα Βούιτσιτς στον αγώνα της Τρίτης. Ο Κροάτης διεθνής σέντερ παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και δε συμμετείχε στην προπόνηση της Δευτέρας. Η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αν δεν αγωνιστεί, θα τον αντικαταστήσει στην αποστολή ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x