Stoiximan Super League

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2

Σε ένα ματς που «έσπασε καρδιές» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε και τις τελευταίες του ελπίδες για το πρωτάθλημα μένοντας στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη». Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέσσερα γκολ (τα δύο ήταν αυτογκόλ), θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά θα μπορούσαν και να χάσουν από την ομάδα των Ιωαννίνων. «Μήπως ο Κόκκαλης δεν μπορεί πια»; ο Γιώργος Χελάκης στο www.sport-fm.gr

Σε ένα ματς που «έσπασε καρδιές» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε και τις τελευταίες του ελπίδες για το πρωτάθλημα μένοντας στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη».

Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέσσερα γκολ (τα δύο ήταν αυτογκόλ), θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά θα μπορούσαν και να χάσουν από την ομάδα των Ιωαννίνων που είχε και αυτή τις ευκαιρίες της.

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο που αντικατέστησε στο 32' τον τραυματία, Γιώργο Σικαλιά. Τραυματίας αποχώρησε και ο Μπράβο στο 71' (πήρε τη θέση του ο Λεονάρντο) για τον Ολυμπιακό. Αβ. Παπαδόπουλος (37' αυτ.), Νταρμπισάιρ (39'), Λούα Λούα (45') και Μέλμπεργκ (54' αυτ.) πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης.

Το ματς:

Με φουλ επιθετικό σχήμα και σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα δίνοντας φανέλα βασικού στον Μήτρογλου και τον Νταρμπισάιρ, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον Λούα Λούα στη μεσαία γραμμή. Οι επιλογές του Σέρβου τεχνικού υποδείκνυαν ότι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν -ή τουλάχιστον θα προσπαθούσαν να είναι- πολύ επικίνδυνοι από το ξεκίνημα, η πρώτη όμως ουσιαστική «απειλή» στην αναμέτρηση προήλθε από τα πόδια των φιλοξενούμενων, όταν στο 13’ ο Νικοπολίδης αντέδρασε εξαιρετικά στο κοντινό πλασέ του Μπακαγιόκο.



Οι παίκτες των Πειραιωτών δεν πήραν τις βοήθειες που ενδεχομένως περίμεναν στο δημιουργικό κομμάτι από το δίδυμο του κέντρου (Μαρέσκα-Λεντέσμα), του οποίου η προσφορά στον συγκεκριμένο τομέα ήταν μηδενική. Αν και για τον «Λύκο» είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι διακρίνεται μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών παιχνιδιού ο Νταρμπισάιρ έστειλε με τακουνάκι την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα που πέτυχε δεν μέτρησε ποτέ, αφού υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό.

Η «επίσκεψη» του ΠΑΣ στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνδυάστηκε με την επιστροφή ενός πρώην «ερυθρόλευκου», του Νίκου Αναστόπουλου, όχι όμως και του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ή του Κώστα Μενδρινού. Τη θέση του έμπειρου τερματοφύλακα στην ενδεκάδα πήρε ο Σικαλιάς. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αφού σε μια φάση συγκρούστηκε με το αριστερό δοκάρι της εστίας του. Έτσι στο 32΄ τον αντικατέστησε ο Ζαφειρόπουλος. Ο τρίτος (!) κατά σειρά προτεραιότητας πορτιέρο της ομάδας!

Έπειτα από λανθασμένη ενέργεια του Λούα Λούα ο ΠΑΣ βγήκε στην επίθεση, ο Μπουχάν δοκίμασε το πόδι του λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Αβ. Παπαδόπουλο, άλλαξε πορεία -ξεγελώντας τον Νικοπολίδη- και κατέληξε στα δίχτυα, 1-0 (37’). Ο Ολυμπιακό «απάντησε» άμεσα με «δράστη» τον Νταρμπισάιρ. Ο Άγγλος επιθετικός επωφελήθηκε από μια στιγμή αδράνειας στην αντίπαλη άμυνα και με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 (39’).

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ. Ο Νταρμπισάιρ τροφοδότησε τον Λούα Λούα, ο Κονγκολέζος επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον Ζαφειρόπουλο, πετυχαίνοντας το 2-1 (45’). Εννιά λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια 2-2 με αυτογκόλ του Μέλμπεργκ, καθώς το φαινομενικά ελεγχόμενο σουτ του Καζναφέρη από το ύψος της περιοχής κόντραρε στον Σουηδό αμυντικό, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε αργά και βασανιστικά -για τους γηπεδούχους- στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη.

Η πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός δεν απέδιδε καρπούς. Στο 71’ ο Μπάντοβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές στην «σκακιέρα». Έβγαλε τον τραυματία Μπράβο περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Λεονάρντο και τον Μαρέσκα (αποδοκιμάστηκε), ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Στολτίδη. Η πίεση συνεχίστηκε, αλλά πότε ο Ζαφειρόπουλος και πότε το δοκάρι (στην κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 79’) στέκονταν εμπόδιο στην προσπάθεια που κατέβαλλαν για την επίτευξη του νικητήριου τέρματος.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε (είναι πρώτος στη λίστα της διοίκησης του Ολυμπιακού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία), ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Ντάκου ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο με αποδέκτες -κυρίως- τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Με όσα σωματικά και ψυχικά αποθέματα έχουν απομείνει πλέον, η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στην Μπορντό, επί γαλλικού εδάφους στο «Σαμπάν Ντελμά», για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο την ανατροπή του σκορ (ήττα 1-0) στο πρώτο ματς, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

-Άσεμνη χειρονομία προς τον εξέδρα έκανε ο Βάντερσον κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής (64') του από τον Στάθη.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μπράβο (70' Λεονάρντο), Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρέσκα (70' Στολτίδης), Λεντέσμα (78' Γ. Παπαδόπουλος), Ζαϊρί, Λούα Λούα, Νταρμπισάιρ, Μήτρογλου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς (32' Ζαφειρόπουλος), Ντάσιος, Βάντερσον (64' Στάθης), Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Ρόβας, Καζναφέρης (64' Τζάνης), Μπουχάν, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Σίσιτς.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x