Ελλάδα

Ομπράντοβιτς: «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερα»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, έκανε σαφές πως κεντρικός στόχος του Παναθηναϊκού για την χρονιά που αρχίζει, είναι να παίξει η ομάδα καλό μπάσκετ και να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια αυτή. Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε επίσης για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, την προετοιμασία, τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν και την Ευρωλίγκα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, έκανε σαφές πως κεντρικός στόχος του Παναθηναϊκού για την χρονιά που αρχίζει, είναι να παίξει η ομάδα καλό μπάσκετ και να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια αυτή. Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε επίσης για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, την προετοιμασία, τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν και την Ευρωλίγκα.

-Τι πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει φέτος;

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα. Είναι ο πρώτος στόχος. Έχουν έρθει κάποιοι παίκτες, νέοι παίκτες που έχουν την ποιότητα να μας βοηθήσουν, όπως ο Τέπιτς, ο Καλάθης και ο Μπόγρης. Θα έλεγα ότι και ο Σερμαντίνι είναι επίσης ως νέος παίκτης και πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Σκεπτόμενος πως ήταν η κατάσταση πέρυσι και φέτος η μεγάλη ευχή να είναι οι παίκτες υγιείς. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τους Νίκολας, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Δύο από τους παίκτες αυτούς είναι έξω. Δούλεψαν εξαιρετικά στην προετοιμασία, αλλά τώρα ο Μάικ και ο Τσαρτσαρής είναι έξω. Πολύ σημαντικό για εμάς πέρα από τα αγωνιστικά είναι ότι θέλουμε τον κόσμο. Το μάρκετινγκ προσπαθεί να κάνει πολλά γι΄ αυτό. Για εμάς είναι το βασικό. Πιστεύω ότι το πρώτο βήμα είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ. Όλοι θέλουν καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο χωρίς προβλήματα και να μιλάνε μόνο για το μπάσκετ στο τέλος των αγώνων. Αυτό είναι που θα θέλαμε όλοι».

Σε ό, τι αφορά το τι θα ήθελε να αλλάξει στο πρωτάθλημα, ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και πάλι ουσιαστικά στην εξέδρα:

«Πιστεύω ότι είναι καταστροφή να παίζεις χωρίς κόσμο. Πώς να τιμωρήσεις κάποια ομάδα όταν γίνονται επεισόδια; Μόνο τα χρήματα, τα πολλά χρήματα είναι τιμωρία. Αν κάτι συμβεί, γιατί οι νορμάλ φίλαθλοι να μην έχουν την ευκαιρία να δουν έναν αγώνα; Βάλτε 20.000 ευρώ πρόστιμο. Και αν ξαναγίνουν επεισόδια, διπλασιάστε το ποσό... Είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες θα προετοιμάσουν τον αγώνα εξαιρετικά και τίποτα δεν θα συμβεί. Και οι κανόνες είναι για όλους. Το χειρότερο στο μπάσκετ είναι να παίζεις χωρίς κόσμο. Κάθε χρόνο αρχίζουμε με ένα δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο είναι σαν deja vu».

-Η παρουσία του Γιούριτσα Γκόλεματς τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν το πρωί στην προπόνηση, θα κάνει προπονήσεις μαζί μας και θα πάρουμε απόφαση γι’ αυτόν. Το βασικό είναι ότι θέλουμε παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα στην προπόνηση, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προπόνηση με δέκα παίκτες. Ακόμη και ο Μπόγρης, ο Καραμαλέγκος ήταν τραυματίες μέχρι πρόσφατα. Τώρα μπαίνουν στις προπονήσεις. Κάναμε προπόνηση μόνο με 10 παίκτες, χωρίς αλλαγή. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με μεγάλη ένταση, αλλά μετά από μία ώρα υπήρχε κούραση. Χρειαζόμασταν παίκτες. Ο Μπόγρης είναι καλύτερα και θα μας βοηθήσει άμεσα. Το τι θα γίνει με τον Γκόλεματς, είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε. Είναι εδώ για να βοηθήσει στην προπόνηση. Έχουμε χρόνο για να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι ποτέ καλό να παίρνεις μια απόφαση βιαστικά. Όλα θα εξαρτηθούν από ένα πράγμα, από αυτό που εξαρτώνται πάντα: Από τι το χρειάζεται η ομάδα!»

-Ποια είναι η κατάσταση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ιατρικά; Σε τι κατάσταση βρίσκονται Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ;

«Δεν είναι ερώτηση για μένα αυτή. Είναι για το ιατρικό επιτελείο. Αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι ο Σάρας προσπαθεί πολύ. Στο Ζλάτιμπορ προσπάθησε ως τρελός να τρέξει, να γυμναστεί ακόμη με ένα πόδι. Για τον ίδιο είναι πολύ πιο δύσκολο και πρέπει να το καταλάβετε όλοι και να βοηθήσουμε όλοι. Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που έχει. Το τι έγινε και γιατί, είναι ερώτηση για τους γιατρούς. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό. Είναι κάτι πολύ δύσκολο κυρίως για τον ίδιο, μέρα με τη μέρα προσπαθεί, κάνει τα πάντα ότι του λένε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Ο Μάικ είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση. Έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία, έγινε ότι έγινε σε έναν αγώνα στη Σερβία, σε ένα από τα τελευταία φιλικά. Μετά από αυτό άρχισε να τρέχει, αλλά στην πρώτη προπόνηση είχε έναν διαφορετικό τραυματισμό. Δεν υπάρχει λόγος να πιέσουμε κανέναν από τους δύο. Θα δούμε τι θα γίνει».

-Πόσο ευχαριστημένος είστε από την προετοιμασία μέχρι στιγμής της ομάδας;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, παρά τα προβλήματα που είχαμε και έχουμε με τους τραυματισμούς. Έχω παίκτες που τους αρέσει να παίζουν. Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά από πολλά χρόνια, είχαν ένα ελεύθερο καλοκαίρι και ήρθαν με μεγάλη επιθυμία να παίξουν. Επίσης ο Ντριου και ο Μάικ ήρθαν ξεκούραστοι, γιατί ήταν καλές διακοπές γι’ αυτούς. Μετά από το τέλος του Ευρωμπάσκετ οι πέντε παίκτες που ήταν εκεί είχαν λίγες μέρες να ξεκουραστούν, ο Πέκοβιτς το ίδιο, ο Σερμαντίνι είχε λιγότερο, γιατί είναι νεότερος. Δίνουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν με το ίδιο κίνητρο που έχουν οι άλλοι παίκτες. Στο μέλλον θα δούμε αν θα αλλάξουμε κάτι».

-Η άποψή σας για τη φετινή Ευρωλίγκα;

«Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Πολλές ομάδες έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη ποιότητα, αρχής γενομένης από όλες τις ισπανικές ομάδες. Η Σιένα είναι πολύ καλή πραγματικά ομάδα. Δύο ομάδες από την Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, το Μαρούσι θα παίξει με μεγάλη επιθυμία. Υπάρχουν ακόμη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα βρεις 16 ομάδες ή περισσότερες, που θέλουν να πάνε φάιναλ φορ. Είναι θετικό. Και πιστεύω ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ θα το ευχαριστηθούν και θα δουν υψηλό επίπεδο, όπως ήταν και πέρυσι».

-Σας απασχολεί το γεγονός ότι λήγουν φέτος αρκετά συμβόλαια παικτών;

«Έχουμε χρόνο… Είναι επαγγελματίες. Υπέγραψαν συμβόλαιο και το συμβόλαιο είναι υποχρέωση για τον οποιονδήποτε από εμάς. Οπότε θα πρέπει να νοιάζονται γι’ αυτόν τον χρόνο. Να είναι έτοιμοι. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σοβαρή ομάδα, μιλάμε κα προετοιμάζουμε τα πάντα. Και στο παρελθόν έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει πίεση. Αν είναι κίνητρο για τους ίδιους το ότι λήγουν τα συμβόλαιά τους τότε ας είναι. Ακόμη καλύτερα…»

-Η άποψή σας για τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο;

«Είναι μια νέα ομάδα, έχουμε αρκετές πληροφορίες, είναι ομάδα που παίζει επιθετικά στην άμυνα. Έχουν τον Φίνλεϊ που έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στη Βαρέζε, τον Άκερ που είναι σημαντικός παίκτης γι’ αυτούς με 33 λεπτά συμμετοχή στον ίδιο αγώνα… Έχουν τον Μασιούλις και τον Πρασκεβίτσιους, ως αλλαγές τον Μπουλέρι και τον Μορντέντε, στο τέσσερα υπάρχει ο Μαντσινέλι επίσης. Είναι ομάδα με τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση. Είναι σημαντικός αγώνας, γιατί είναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έδωσε επίσης το «παρών» ως νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού είπε σχετικά με την «αρχηγία»: «Δεν νιώθω κανένα βάρος σε ό, τι αφορά τη διαδοχή του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο στόχος της ομάδας είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση του κόσμου. Όσο προσπαθούμε στο γήπεδο και προπονούμαστε, θα έχουμε και καλύτερες μέρες. Σε ό, τι αφορά τους στόχους είναι δεδομένοι: Να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους». Για το δε τραυματισμό του, συμπλήρωσε: «Είναι κάτι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί. Εμείς δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις τραυματισμούς και ταυτόχρονα σε σημαντικούς παίκτες. Πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο, να δουλεύουμε στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι για την Αρμάνι». Όσον αφορά στα νέα αποκτήματα, ο γκαρντ του «τριφυλλιού», σχολίασε: «Σίγουρα για να έρθουν σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκό, έχουν κάποια προσόντα, αφού οι προπονητές τους έχουν επιλέξει. Από την πλευρά μας κι εμείς θέλουμε και πρέπει να τους βοηθήσουμε για να γίνουμε ένα καλό σύνολο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x