Αισιόδοξος για τον σαββατιάτικο (21:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) αγώνα της Εθνική Ελλάδας με τη Λετονία εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, κατά την χθεσινή του ομιλία στους διεθνείς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στους ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» το πρώτο μέρος του εντός έδρας παιχνιδιού των Λετονών με την Ελβετία. Κατά την προβολή του βίντεο δεν πάγωσε κάποια φάση, αλλά τους ανέφερε στη ροή της προβολής ότι «οι Λετονοί είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις».
Στη διάρκεια της ομιλίας ο «Ρεχακλής» τόνισε στους παίκτες: «Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε σαφώς περισσότερη ποιότητα από τους Λετονούς. Είμαστε καλύτερη ομάδα, κρατάμε ακόμα την τύχη στα χέρια μας και πρέπει να νικήσουμε. Από εμάς εξαρτάται». Σύμφωνα με τον Ρεχάγκελ, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Λετονία θυμίζει σκανδιναβική ομάδα, δηλαδή ρίχνει μεγάλο βάρος στη δύναμη.
Κρίνεται του «Πάπα»
Στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν ο Ότο Ρεχάγκελ θα υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σωκράτη Παπασταθόπουλου για το ματς με τη Λετονία. Ο 21 ετών στόπερ θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικό ρυθμό κι αν τα καταφέρει, θα τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Όλο αυτό το διάστημα ο διεθνής παίκτης ακολουθεί θεραπεία και ελπίζει ότι θα παίξει κόντρα στους Λετονούς. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα ο Τάκης Φύσσας επικοινωνεί με τους ανθρώπους της Τζένοα, οι οποίοι έστειλαν τις αναλυτικές εξετάσεις του «Πάπα».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου υπερηχογραφήματος, ο Παπασταθόπουλος έχει σφίξιμο στον προσαγωγό και δεν πρόκειται για θλάση. Όλα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Αν τελικά ο νεαρός διεθνής δεν τα καταφέρει, ο Ρεχάγκελ καταστρώνει τα πλάνα του, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Συγκεκριμένα, ο 71 ετών προπονητής έχει δοκιμάσει στο κέντρο της άμυνας τον Πατσατζόγλου (προχθές) και τον Βύντρα (χθες).
Οπότε αν δεν προλάβει ο «Ιταλός», δίπλα στον Μόρα δεν αποκλείεται να βρίσκεται ένας εξ αυτών, με πιθανότερο τον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά του, ο «Πάτσα» θα παίξει στο κέντρο μαζί με τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη. Στην περίπτωση, όμως, που ο παίκτης της Ομόνοιας αγωνιστεί ως στόπερ, τότε ο Τζιόλης θα παίξει ως αμυντικός μέσος. Να σημειωθεί ότι στις προπονήσεις επέστρεψε ο Σαμαράς, ο οποίος υπολογίζεται από τον «Herr Otto».
Κανονικά ο Γιούρκας
Σε καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στη χθεσινή προπόνηση. Ο Ότο Ρεχάγκελ τον χρησιμοποίησε στη φυσική του θέση, δηλαδή ως δεξί μπακ και έβαλε τον Βασίλη Τοσορίδη στα αριστερά της άμυνας. Σε κάποια φάση ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε με τη συγκεκριμένη ομάδα τον Τζόρβα, ο οποίος προχθές έκανε αποθεραπεία (σ.σ.: προερχόταν από ματς του Παναθηναϊκού).
Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι ο Γερμανός θα εμπιστευτεί τον Χαλκιά. Όσον αφορά την επίθεση, υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές (σ.σ.: Αμανατίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης), οι οποίοι διεκδικούν τρεις θέσεις.
Εν τω μεταξύ, χθες διευκρινίστηκε ότι ο Νίνης και ο Πλιάτσικας δεν πρόκειται να υποβιβαστούν στην Ελπίδων, όπως είχε γίνει μετά τον αγώνα με την Ελβετία. Οι δύο νεαροί μέσοι θα παραμείνουν στην Εθνική Ανδρών και ενδέχεται να αγωνιστούν από την αρχή στο ματς με τον Λουξεμβούργο.
Ο Κατσουράνης με τον Σαμαρά θα επιδιώξουν το Σάββατο να πάρουν μια κίτρινη κάρτα (βρίσκονται στο όριο) και να λείψουν από το επόμενο ματς (σ.σ.: με το Λουξεμβούργο) και να μην έχουν, σε περίπτωση πρόκρισης της «γαλανόλευκης», πρόβλημα στα μπαράζ του Μουντιάλ 2010.
* Σήμερα στις 14:30 φτάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» η αποστολή της Λετονίας. Η σημερινή προπόνηση της Ελλάδας θα γίνει στις 19:00 στο ΟΑΚΑ (κλειστή). Μισή ώρα νωρίτερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο Οτο Ρεχάγκελ.
* Τα εισιτήρια για τα ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο.
* Πώς έχει η κατάσταση για τους κατόχους διαρκείας.
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.