Παλαιότερες

Στέλνει την μπάλα στις κερκίδες

SportDay

Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ, έστειλε τελεσίγραφο στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Αν δεν απαντήσεις άμεσα στην πρόταση που έχουμε καταθέσει, θα την αποσύρουμε από το τραπέζι». Αραγμένος εδώ και έναν μήνα στην πατρίδα του, ο Σάρας ανιχνεύει την πιάτσα και εκτοξεύει την μπάλα στις κερκίδες (εκεί που κάθονται οι θερμότεροι υποστηρικτές του) μέχρι να βεβαιωθεί ότι η προσφορά του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ για 1+1 χρόνια συνεργασίας είναι η καλύτερη που μπορεί να βρει.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να την αυξήσει. Καμία Μπαρτσελόνα και καμία Μακάμπι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται. Το μήνυμα που καταφτάνει στα αυτιά του Γιασικεβίτσιους από την αγορά είναι σαφές: ουδείς σκοπεύει να ξοδέψει 4 εκατομμύρια ή να δεσμευτεί με διετές συμβόλαιο για έναν 33χρόνο, όσο προικισμένος ή δαφνοστεφανωμένος κι αν είναι αυτός.

Στα χείλη των οπαδών (και των αφεντικών) του Παναθηναϊκού έμεινε η γλυκιά γεύση των φετινών θριάμβων επί του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα, αλλά ένας τρίτος δεν ξεγελιέται εύκολα. Για κάθε μεγάλη του εμφάνιση την τελευταία διετία, ο Γιασικεβίτσιους έκανε και δύο μέτριες. Στα μισά της περιόδου 2008-9, το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό έμοιαζε βέβαιο, για λόγους αγωνιστικούς και όχι μόνο. Οι εμφανίσεις του Λιθουανού στο Βερολίνο και κατά δεύτερο λόγο στους τελικούς της Α1 άλλαξαν εν μέρει το σκηνικό.

Ο Ομπράντοβιτς εμφανίζεται πια διατεθειμένος να κρατήσει τον Σάρας στην ομάδα, αλλά υπό αυστηρούς όρους. Το παχυλό του συμβόλαιο δημιουργούσε στα ενδότερα της ομάδας αναταράξεις παρόμοιες με αυτές που δρομολόγησαν τη φυγή του Πρίντεζη από τον Ολυμπιακό. Η δε παρουσία του έξω από τις γραμμές του παρκέ συχνά έμοιαζε ασύμβατη με τις συντεταγμένες που ορίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Σέρβος ξέρει ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Η προσφορά του Παναθηναϊκού προς τον Γιασικεβίτσιους για το άμεσο μέλλον καθρεφτίζει το όνομα του Λιθουανού, την ως τώρα προσφορά του, αλλά και τις συγκριτικά χαμηλές προσδοκίες που τρέφει για την επόμενη χρονιά ο Ομπράντοβιτς. Το κλειδί της ομάδας πλέον περνάει σε άλλα χέρια, παικτών νεότερων σε ηλικία και εξαιρετικά ταλαντούχων. Δεν είναι μόνο ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη και τον Νίκολας, αλλά και οι νεοαποκτηθέντες Τέπιτς, Καλάθης.

«Αν σου αρέσουν οι νέοι όροι μείνε, αλλιώς στο καλό και να μας γράφεις», μοιάζουν να λένε τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Για να το προσυπογράψει ο Σάρας, θα πρέπει πρώτα να καταπιεί το κολοσσιαίων διαστάσεων «εγώ» του. Ισως να πάρει τη μεγάλη απόφαση, ίσως όχι. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σηκώσει μαύρα πανιά εάν τον χάσει. Η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια στα ενδότερά του θα είναι πιθανός γάμος του Γιασικεβίτσιους με τον... Ολυμπιακό. Τότε, ναι, ορισμένοι «πράσινοι» θα ξινίσουν - όχι μόνο στην εξέδρα, αλλά και στα ενδότερα της ομάδας.

Αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x