Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πρόκριση για τον Γαζή

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως για τον Γιώργο Γαζή αυτό που έχει σημασία είναι το τέλος. Ο Έλληνας πυγμάχος δεν ξεκίνησε καλά κόντρα στον Κονγκολέζο, Σαλίκου Μπιέμπε, χάνοντας μετά τις δύο πρώτες περιόδους με 2-0. Στην τρίτη εμφανίστηκε αποφασισμένος, παίρνοντας πέντε σημεία (5-2) και σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Ο Γαζής στην τέταρτη περίοδο προστάτεψε τη διαφορά, νικώντας τελικά τον αντίπαλο του με 7-2.

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως για τον Γιώργο Γαζή αυτό που έχει σημασία είναι το τέλος. Ο Έλληνας πυγμάχος δεν ξεκίνησε καλά κόντρα στον Κονγκολέζο, Σαλίκου Μπιέμπε, χάνοντας μετά τις δύο πρώτες περιόδους με 2-0. Στην τρίτη εμφανίστηκε αποφασισμένος, παίρνοντας πέντε σημεία (5-2) και σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Γαζής στην τέταρτη περίοδο προστάτεψε τη διαφορά, νικώντας τελικά τον αντίπαλο του με 7-2. Με αυτόν τον τρόπο πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» της κατηγορίας των 75 κιλών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Γκονγκόρα από τον Ισημερινό: «Ο πρώτος γύρος ήταν αναγνωριστικός. Στον δεύτερο έχασα δύο σημεία από καθαρά δικά μου λάθη. Δεν ήταν κάτι που έκανε ο αντίπαλος, το οποίο με προβλημάτισε. Στον επόμενο γύρο αποφασίσαμε με τον κόουτς να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην τακτική, κυρίως αμυντικά, γιατί γνωρίαζαμε ότι στην επίθεση ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μας αντιμετωπίσει. Αυτά που είπαμε, βγήκαν στο ριγκ και έτσι ήλθε η ανατροπή. Τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να κάνουμε και συντήρηση δυνάμεων. Εχω προετοιμαστεί πολύ καλά γι΄αυτούς τούς Αγώνες. Γυμναστήκαμε πολύ σκληρά. Ο προπονητής μας λέει πως δεν είναι δυνατόν να δίνουμε σε κάθε αγώνα το 100%, αλλά όταν φτάσουμε στη μεγάλη πρόκληση, τότε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Αυτό πιστεύω πως συμβαίνει εδώ, στο Πεκίνο», τα λόγια του Έλληνα πυγμάχου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x