Stoiximan Super League

«Ήρθαμε για τη νίκη»

Αποφασισμένοι να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέναντι στη σαφώς υπολογίσιμη Μέταλιστ, είναι άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή αναμέτρηση στο «Metalist Stadium» της Ουκρανίας και… προειδοποίησε: «Ήρθαμε για να νικήσουμε»! «Ξέρουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού», τόνισε νωρίτερα ο προπονητής των γηπεδούχων.

Αποφασισμένοι να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέναντι στη σαφώς υπολογίσιμη Μέταλιστ, είναι άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή αναμέτρηση στο «Metalist Stadium» της Ουκρανίας και… προειδοποίησε: «Ήρθαμε για να νικήσουμε»! «Ξέρουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού», τόνισε νωρίτερα ο προπονητής των γηπεδούχων Μίρον Μάρκεβιτς.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις στον Βαλβέρδε

-Η ταλαιπωρία του ταξιδιού μπορεί να σας επηρεάσει;

«Είναι αλήθεια ότι ταλαιπωρηθήκαμε σήμερα. Αλλά δε μας βοηθάει σε τίποτα να αναφερόμαστε σε αυτό. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να το ξεχάσουμε».

-Θα σας επηρεάσουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες;

«Δε συμφωνώ ότι μαζί σας ότι είναι άσχημος ο καιρός. Άλλωστε δε χιονίζει και δε βρέχει. Μην ξεχνάτε ότι ο καιρός είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες».

-Η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πιστεύεται ότι υπάρχει κίνδυνος εφησυχασμού;

«Έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα που τα συνδυάσαμε με καλή παρουσία. Όμως αυτά έχουν περάσει. Η Μεταλίστ μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή ομάδα, όπως η Μπενφίκα, η Γαλατασαράι και η Χέρτα, αλλά έως τώρα έχει αποδείξει ότι είναι πιο επικίνδυνη. Έχει γρήγορους παίκτες που πρεσάρουν , Μπορεί να μας δυσκολέψει και να γίνει πολύ επικίνδυνη».

-Ποιο θα είναι το κλειδί για τη νίκη;

«Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Μεταλίστ έχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτός που θα δυσκολέψει τον αντίπαλό του, στο τέλος θα νικήσει. Όπως είχα πει και πριν απ' τον αγώνα με τη Γαλατασαράι, θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι. Η στρατηγική θα παίξει ρόλο».

- Οι άνθρωποι που στείλατε για να δουν την Μέταλιστ, τι σας συμβούλεψαν και ποια πιστεύετε ότι είναι τα μειονεκτήματά της και τα δυνατά σημεία;

«Ναι, όντως έχουμε στείλει ανθρώπους να την δουν και μάλιστα πρόσφατα παιχνίδια της. Πιστεύουμε ότι το χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει πάρα πολύ γρήγορα, επειδή έχει και γρήγορους παίκτες. Πιέζει πάρα πολύ στο κέντρο του γηπέδου και αν καταφέρει να παρουσιάσει τα καλά της στοιχεία, θα πάει και καλά. Αν δεν τα καταφέρνει, τότε έχει και προβλήματα».

- Ποιοι παίκτες της Μέταλιστ είναι οι πιο επικίνδυνοι για τον Ολυμπιακό;

«Είναι μία ομάδα που έχει δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές μπροστά, είναι πολύ επικίνδυνοι. Παίζει με κοντά τις γραμμές της και αυτό είναι ένα δυνατό στοιχείο της. Αυτό είναι επικίνδυνο για εμάς, γιατί έχει παίκτες που μπορεί να μπλοκάρει το παιχνίδι μας».

- Η κακή πτήση που είχατε μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα;

«Όχι, ό,τι κι αν γίνει εμείς δεν θα στηριχθούμε σε αυτό. Αν χάσουμε δηλαδή τον αγώνα, δεν θα είναι αυτή η δικαιολογία μας. Εδώ υπάρχουμε εμείς, απέναντι σε μία άλλη ομάδα και όλα θα παιχτούν μέσα στο γήπεδο».

- Γιατί δεν βρίσκεται εδώ ο Ραούλ Μπράβο;

«Ο Ραούλ Μπράβο, είναι ένας παίκτης που δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ».

- Αν ο Ολυμπιακός πιάσει την απόδοση του 5-1 με την Μπενφίκα θα πάρει τη νίκη ή είναι ένα άλλο ματς αυτό με την Μέταλιστ;

«Το ίδιο θα σκέφτονται κι εκείνοι. Αν αποδώσουν το ίδιο που έπαιξαν με την Γαλατασαράι θα κερδίσουν και τον αγώνα. Το ίδιο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κι εμείς, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί τώρα έχουμε έναν άλλον αγώνα. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε εμείς είμαστε η Γαλατασαράι, ούτε εκείνοι η Μπενφίκα».

- Από τα δημοσιεύματα του Τύπου έχουμε καταλάβει ότι οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την ισοπαλία. Αυτό είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό;

«Δεν πιστεύουμε ότι η Μέταλιστ θα παίξει για την ισοπαλία. Καμία ομάδα δεν μπαίνει για την ισοπαλία σε έναν αγώνα. Όλες ξεκινούν για να κερδίσουν. Η ομάδα που θα κερδίσει στην ουσία παίρνει και την πρόκριση».

Ο εκπρόσωπος των παικτών, Φερνάντο Μπελούτσι είπε: «Είχα μία καλή εβδομάδα. Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα, να παίρνει θετικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα να βοηθάω την ομάδα. Ίσως ήταν και θέμα αυτοπεποίθησης. Μερικές φορές δεν Τώρα έχω βρει μαζί με την ομάδα καλό ρυθμό και θέλω να αφήσω πίσω εκείνη την εποχή. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να βοηθήσω την ομάδα όπως κι εγώ επιθυμώ. Πάντα βοηθάει η εμπιστοσύνη που δείχνει ένας προπονητής κι επίσης βοηθάει και το ότι έχω παίξει πολλά ματς ως βασικός και σιγά σιγά αποκτάω το ρυθμό της ομάδας. Πάντα θέλω να κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής, αλλά σίγουρα βοηθάει και η επαφή που έχω, μέσα από τα παιχνίδια».

* Η προγραμματισμένη προπόνηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 και από τα πρώτα πράγματα που εντοπίστηκαν ήταν ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε είδε τους παίκτες του να παίζουν οικογενειακό διπλάκι στο μισό γήπεδο, ενώ δεν ήταν εμφανής η διάθεσή του να μην αποκαλύψει τα πλάνα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x